[if IE 7][endif]

Klantvriendelijkheid vraagt om            
… de ontwikkeling van specifieke vaardigheden       naar onze diensten   

Klantvriendelijkheid  is maatwerk…

De betekenissen die in de samenleving aan het begrip vriendelijkheid worden gegeven zijn zeer divers. Voor de een is het innemend en prettig gedrag en voor een ander is het gezelligheid en plezier. Maar betekent een focus van de onderneming op deze facetten van vriendelijkheid dan ook een garantie  op succes ?

centimeterHet is in ieder geval aangetoond dat klanten die in de contacten oprechte aandacht, vertrouwen en behulpzaamheid ervaren en die voelen dat er sprake is van een (h)echte relatie en een echte “Klik” uw organisatie, mits “product en prijs” aan de voorwaarden voldoen de eerste order gunnen, weer terugkomen, bereid zijn meerdere of duurdere producten aan te schaffen en spontaan de  rol van ambassadeur voor uw organisatie op zich te nemen. Iets waar veel organisaties van dromen….

Maar wat wordt dan precies bedoeld met aandacht, vertrouwen en behulpzaamheid want deze begrippen hebben immers voor ieder een andere betekenis die soms ook nog eens voor een en dezelfde persoon per situatie kan verschillen?

Succesvolle organisaties hebben begrepen dat het geven van aandacht, betrouwbaarheid en behulpzaamheid vraagt om maatwerk.  Medewerkers van deze organisaties hebben de competenties ontwikkeld om, per situatie exact te kunnen beoordelen wat de klant qua gedrag precies van hen verwacht … en wat niet.  En ook zijn zij als geen ander in staat hun gedrag hierop aan te passen. Daardoor komen zij niet alleen tegemoet aan de wensen van de klant en kunnen zij zich met hem of haar verbinden, ook zijn zij in staat een echte relatie en een zogenoemde en o zo belangrijke “klik” te realiseren. Organisaties met dergelijke competenties maken het verschil.

Het goede nieuws…deze  vaardigheden zijn voor iedere organisatie en iedere medewerker relatief eenvoudig te leren

Klantvriendelijk ondernemen vraagt om de ontwikkeling van specifieke competenties…die lonen 

 

naar onze diensten